Политика

Георг Георгиев, ГЕРБ: Третият мандат е спасителен пояс спрямо кризите

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

"В момента дневният ред на обществото е да има правителство и наша задача е да излъчим такова, макар и с третия мандат - спасителен, технически... Това остава последната опция, спасителният пояс, с който биха могли да се решат кризите." Това каза пред Euronews Bulgaria депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев относно предстоящото връчване на третия мандат за съставяне на правителство.

Каквото и правителство да се състави, то е необходимо, категоричен е Георгиев.

Той коментира и скандала с арестувания у нас британски гражданин, издирван от Интерпол.

„Нека хората, които са обект на такава ситуация, в каквато е попаднала Албена Симеонова, да знаят достатъчно навреме. Това са хора, които биха могли по някакъв начин да бъдат инструмент в ръцете на такива опасни престъпници“, смята депутатът от ГЕРБ.

Според него, опасност за националната сигурност има до степента, в която това, което се е случвало, се е развивало в продължение на месеци. Такива казуси трябва да бъдат пресичани навреме, убеден е Георгиев.

 

Това, което стана ясно, е че г-жа Албена Симеонова е била доста дълго време в контакт с въпросния британски гражданин, от години познава семейството му, помагала му е в различни, както бяха наречени, битово-комунални услуги. Но нека да си даваме сметка, че ако има някакъв умисъл в неговите действия, струва ми се, че един народен представител би бил доста добър проводник той да извърши много тежки неща. Не искам да обвинявам в нищо никого, но нека и никой не отнема възможността да задаваме въпроси.

„Аз се опитах с максимална загриженост да поднеса и декларацията на ПП ГЕРБ, така щото ние наистина се притесняваме за нашата колега. В крайна сметка, това повече от един месец да си в контакт с такъв човек, в чийто дом са намирани взривни вещества, указания как се правят експлозиви, оръжие – това няма как да не породи въпроси“, смята депутатът от ГЕРБ-СДС.

Цялото интервю вижте във видеото.