Спорт

Оксфорд Юнайтед - Арсенал 0:3: „Артилеристите“ ще спорят с Манчестър Сити в 4-ия кръг на FA Cup

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Britain Soccer FA Cup AP Снимка: АП

Арсенал не срещна особени затруднения в гостуването си на Оксфорд Юнайтед от 3-тия кръг на FA Cup. Макар да не впечатлиха особено с играта си, лондончани постигнаха комфортна победа с 3:0, без да хвърлят много усилия.

При втората си по-добра възможност гостите поведоха в резултата. В 63-тата минута при едно центриране от фаул Мохамед Елнени бе изпуснат от защитата и отблизо с глава порази вратата за 0:1. Много бързо след това падна и втори гол. В 70-ата минута Виейра подаде прекрасен извеждащ пас за Еди Нкетия, който финтира вратаря и без проблеми вкара за 0:2.

Третото попадение за "артилеристите" също не закъсня. В 76-ата минута отново Нкетия получи пас зад защитата и чукна топката покрай вратаря за да докара нещата до 0:3.

В следващия кръг Арсенал ще има далеч по-тежко препятствие в лицето на Манчестър Сити. Клубът от Лондон ще гостува на "Етихад", като тепърва ще се уточнява точната дата на сблъсъка.

 

Други актуални спортни новини:

Юго Лорис се оттегля от националния отбор на Франция

Капитанът на Франция Юго Лорис се оттегля от националния отбор. Новината съобщи самият той, а тя бе потвърдена и от местната футболна федерация.

36-годишният Лорис излезе на първо място във вечната класация по изиграни мачове за "петлите" по време на световното първенство в Катар в края на миналата година. Вратарят има 145 мача, като е бил с капитанската лента в 121 от тях, което също е рекорд.

Лорис игра за Франция между 2008 и 2022 г., като спечели световната титла през 2018-а и Лигата на нациите през 2021-а. Той има и един загубен финал на европейско първенство през 2016-а, както и един загубен финал на световно в Катар.

От над десетилетие Лорис играе за английския "Тотнъм". Преди това защитава цветовете на френските "Ница" и "Олимпик' Лион.

 

Рилски спортист - Черноморец 102:69: 13-та победа от 13 мача за самоковци в баскетболния елит

Баскетболният отбор на Рилски спортист победи съперниците си от Черноморец със 102:69  в мач от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига. Домакините от Самоков водеха през цялото време и така си завоюваха победа номер 13 в 13 изиграни от тях мача през сезона. Още в първата четвърт самоковци взеха преднина от над 10 точки и нямаха проблем да я увеличават до края.

Младата надежда на Самоковския баскетбол Васил Попов вкара най-много точки в мача. Той завърши с 24 в коша на Черноморец. Крис Минков прибави още 17 точки за Рилски спортист, а ветераните Александър Янев и Чавдар Костов се отчетоха с 16 и 15 точки съответно.

В класирането Рилски спортист е убедителен лидер с 26 точки, докато Черноморец е на седмо място с 18. Следващата седмица отборът от Самоков гостува на ЦСКА.