Добро Утро, Европа

Жаир Болсонаро е приет в болница в САЩ

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро е приет в болница за спешна медицинска помощ в Орландо, Флорида, съобщиха близки до неговото семейство. В медиите се появиха съобщения, че Болсонаро е бил приет с "болки в корема". Според източника състоянието на бившия президент "не е тревожно".

Това се случи само ден след като той отрече твърдението на Луис Инасио Лула да Силва, че е подбуждал поддръжниците си да щурмуват президентския дворец, Конгреса и Върховния съд в столицата. 67-годишният Болсонаро замина от Бразилия за Съединените щати два дни преди края на мандата си, избягвайки традиционното предаване на президентската лента при встъпването в длъжност на 1 януари на човека, който го победи на изборите.

Болсонаро има поредица от здравословни проблеми, породени от нападение с нож, което едва не отне живота му по време на победната му президентска кампания през 2018 г. След намушкването, извършено от нападател, който е признат за психически неспособен да се яви пред съда, бившият вече президент е претърпял шест операции.