Политика

Проф. Румен Гечев, БСП: Логично е третият мандат да дойде в БСП

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Отношенията ни с президента се влошиха след масовите уволнения от различните му служебни правителства на хора, които бяха членове на БСП, които бяха ръководители на звена в предизборния щаб на президента Радев, но така е в политиката. Нямаше как да няма реакция от наша страна обаче.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от БСП проф. Румен Гечев.

Логично е да очакваме, че третият мандат ще дойде в БСП. Няма как това да е подарък, защото ние сме на политическия терен 130 години. Всички в лявото пространство сме в политиката заради БСП.

И да не е успеем да направим правителство с третия мандат, ГЕРБ да не би да успя да направи с първия мандат? Ако ни се даде мандатът, шансът ще бъде за България.

В третия мандат, ако има правителство трябва да има хора, които да могат да носят политическа отговорност. При всички случаи в тази трудна политическа обстановка трябва тези, които ще участват в един кабинет да гарантират за хората, които предлагат и те да са обвързани с тях.

Трябва да изгладим червените си линии. Трябва да помислим дали това да има кабинет ще зависи от това дали ще дадем военна помощ за Украйна и да вкараме страната във военни действия.

 

Ние ще направим всички възможно в рамките на здравия разум и на принципите, които са свързани с българския интерес. Без гласове на ГЕРБ или ПП обаче няма как да бъде избран кабинет, трябва да сме наясно.

Ако мандатът отиде в някой друг, а не в нас, ще подкрепим правителство, което ще гарантира доходите на българите със съответните индексации и ще искаме външна политика на страната, която не изпраща страната ни във военни действия.

Вижте цялото интервю във видеото.