Общество

Доброволци в Странджа даряват възрастни хора с внимание и подкрепа

От Euronews България Euronews България

Хора с големи сърца от Бургас сбъднаха коледното чудо за самотни възрастни хора в Странджа и направиха посрещането на Коледа по-емоционална и запомняща се. Повече от 120 домакинства получиха пакети с хранителни продукти и най-важното- внимание.

Десетки самотно живеещи възрастни хора в Странджа почувстваха Коледния дух благодарение на дарители. Инициативата на Михаела Бошева от Бургас е благотворителна и е под мотото „Време с усмивка за самотни възрастни хора“. Каузата ѝ обедини десетки дарители, които събраха средства за коледни изненади за 96 домакинства.

Радваме се, че успяхме, тъй като ние се събрахме над 40 доброволеца обединени само и единствено от добрата кауза безвъзмездно. Всички се включиха и бяха много доволни, че са успели да се срещнат с възрастните хора, да си поговорят с тях, да попеят, да прекарат малко време с тях.

Кристина Шаренкова, част от кампанията „Време с усмивка за самотни възрастни хора”

Тръгваме с Кристина и Яна из селата в Странджа, където акцията продължава. И стигаме до дома на 95-годишния дядо Христо, който в светлите дни на Рождество Христово е и именик.

Старецът ни посреща с усмивка, щастлив че някой се е сетил за него.

Достатъчно е човек само да дойде да те види. Благодаря за подаръците, които ми дадохте.

Христо Янков, 91г., жител на с. Бяла вода

Дядо Христо е щастлив, че е получил внимание и провизии. Разказва, че е загубил съпругата си преди десет години и оттогава живее в самота. Той е кръстен на сина Божий. Споделя, че вярва в силата на Христос и е сигурен че точно той го пази. И вярва в чудеса.

Въпреки трудностите , старецът пази усмивката на лицето си.

Кампанията „Време с усмивка за самотни възрастни хора” ще продължи, докато има хора, които се нуждаят от вниманието и подкрепата на доброволците.