Европа

Путин: Ситуацията е изключително трудна

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Russia Putin 22351330047133 Президентът на Русия Владимир Путин се обърна към руските служби за сигурност. Снимка: АР

Руският президент Владимир Путин заяви, че ситуацията в контролираните от Русия части на Украйна е "изключително трудна".
Обръщайки се към руските служби за сигурност, Путин каза на оперативните работници, че трябва значително да подобрят работата си. Това се случи в реч, която беше едно от най-ясните му публични признания досега, че инвазията, която той започна преди почти десет месеца, не върви по план.

"Ситуацията в Донецката и Луганската народна република, в Херсонската и Запорожската област е изключително трудна", каза Путин във видеообръщение към служителите на сигурността.

 

CORRECTION Russia Putin 22351311751987 Руският министър на отбраната Сергей Шойгу (вляво) и началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов при срещата си с Путин. Снимка: АР

Путин нареди на Федералната служба за сигурност (ФСБ) да засили наблюдението на руското общество и границите на страната, за да се бори с "появата на нови заплахи" от чужбина и предатели у дома.

Някои от най-ожесточените боеве през последните седмици в Украйна се водят около източния град Бахмут. От офиса на украинския президент Володимир Зеленски съобщиха, че днес той е посетил града, за да се срещне с военни представители и да връчи награди на войници.

По-рано той поднови призивите си за повече оръжия, след като руски безпилотни самолети поразиха енергийни обекти при третия въздушен удар по енергийни съоръжения в рамките на шест дни.