Euronews Сега

Двукратният олимпийски шампион Дейвид Рудиша оцеля в самолетна катастрофа

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
David Rudisha AP Снимка: АП, архив

Двукратният олимпийски шампион в бягането на 800 метра Дейвид Рудиша оцеля в самолетна катастрофа. Инцидентът с кениеца е станал в събота. Лекомоторен самолет с петима души на борда се е разбил в района на Каджиадо. Няма загинали при катастрофата.

Членът на Изпълнителния комитет на федерация по лека атлетика на Кения Барнаба Корир съобщи, че ранените пътници са откарани в болница.

33-годишният Рудиша е двукратен олимпийски шампион от Игрите в Лондон 2012 и в Рио де Жанейро 2016 и двукратен световен първенец (2011, 2015). Кениецът държи световния рекорд в коронната си дисциплина.

 

Вижте още спортни новини до момента:

Клипърс - Бостън 113:93: Втора поредна загуба за келтите в НБА

Лидерът в Източната конференция на НБА на САЩ и Канада Бостън Селтикс допусна второ поредно поражение. Този път „келтите“ отстъпиха пред Лос Анджелис Клипърс с 93:113, а само преди няколко дни загибойа и от Голдън Стейт.

Въпреки негативната серия Бостън продължава да води в общото класиране с 21 победи и 7 загуби от началото на сезона. Най-резултантни в мача бяха баскетболистите на Клипърс Пол Джордж с 26 точки и Кавай Леонард с 25. За Бостън най-полезен бе Джейсън Тейтъм с 20 точки.

С победата Клипърс зае 7-мо място в Западната конференция. Там лидер продължава да бъде тима на Ню Орлиънс с 18 успеха и 8 загуби.

 

Рейнджърс - Ню Джърси 4:3: Отборът от Ню Йорк прекъсна победната серия на „дяволите“

Филип Хитил вкара в 2:15 минута на продължението, а Ню Йорк Рейнджърс спечели с 4:3 срещу Ню Джърси и прекъсна серията на съперника от 11 поредни победи като гост в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Винсънт Трочек се отличи с гол и асистенция, Каапо Капо и Крис Крайдър също вкараха, а Игор Шестьоркин отрази 26 шайби.

Нико Хишийр, Доусън Мърсър и Джак Хюз бяха точни на Ню Джърси, който остава лидер в Столичната дивизия с 44 точки.

Питсбърг пък постигна шести пореден успех след 2:1 над гостуващия Далас. Евгени Малкин донесе триумфа с попадение 35 секунди преди края. Пиер-Оливие Жозеф реализира първия си гол за сезона за домакините, а стражът Тристан Джари парира 26 изстрела. Роопе Хинц се разписа за тексасците.

В същото време Ник Сузуки и Кърби Дак вкараха при дузпите, а Монреал надделя с 2:1 над гостуващия Калгари в канадското дерби. Джош Андерсън изравни за домакините в третия период, а Джейк Алън завърши с 34 спасявания. Жонатан Юбердо даде аванс на Калгари във втората третина, а Якоб Маркстрьом отрази 37 удара, но това не беше достатъчно.