Спорт

Идейният проект за новия стадион на ЦСКА-София е на финалната права

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
CSKA Stadion BGNES Снимка: БГНЕС

Идейният проект за нов стадион на ЦСКА-София е на финалната права, като "червените" ще представят детайли от него в четвъртък. Това обявиха от клуба в понеделник и допълниха, че съоръжението ще бъде построено с комбинация от монолитно строителство и предварително готови сглобяеми елементи.

"Всички отговори ще ви дадем в четвъртък, когато ще ви покажем подробно и нагледно как би изглеждало строителството на новия стадион, а също ще ви дадем и още важни детайли около идейния проект, който е на финалната права", написаха от ЦСКА в традиционната си рубрика, посветена на новия стадион.

"Размерите на игрището ще са 105 м x 68 м, каквото е изискването на УЕФА за стадиони от категория 4. За да удължим максимално живота на терена и да предоставим най-добрите условия за игра, в наказателните полета ще разположим хибридно тревно покритие. То представлява комбинация между естествена трева и синтетични фибри, които по технологичен начин подсилват натуралната тревна площ, така че да не се влияе от метеорологични условия или натоварването от играта. Хибридно покритие е инсталирано на стадионите на клубове като Барселона, Челси, Фулъм, Бешикташ и много други. За изграждането ще се обърнем към най-добрите експерти, които могат да гарантират, че хибридното тревно покритие ще имитира максимално изцяло естествената тревна площ", разкриха преди седмица "армейците".

Още спортни новини вижте във видеото: