Общество

Разследване на Euronews Bulgaria с награда „Валя Крушкина“

От Euronews България Euronews България
Kristian Yulzari Кристиян Юлзари гостува в студиото на Euronews Bulgaria през юли, когато публикува първата част от разследването си.

Разследването на Euronews Bulgaria „Къде отиват парите от хазарта и има ли злоупотреби в спортното министерство“ взе престижната награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Поредната церемония по връчване на отличията за успешна, качествена и полезна журналистическа работа се проведе снощи.

Автор на разследването е Кристиян Юлзари, който вече 2 години следи в детайли как и къде се разпределят средствата по Националната програма за изпълнение на младежки дейности на спортното министерство. Кристиян се нареди на второ място в категорията "Журналист-надежда" в компанията на Йоан Запрянов от "Капитал" (първо място) и Татяна Йорданова от БНТ (трето място).  

Кристиян е само на 18 години и все още ученик. Това е втората награда „Валя Крушкина“, която той получава. Първата отново бе свързана с разследване за възможни злоупотреби със средствата за младежки дейности в ММС.

„Във времена на непрестанно заливаща ни информация журналистите трябва да спрат да левитират около дневния ред на политиците и просто да го „отразяват“. Те трябва да мислят и търсят онова, което властта се опитва да смете под килима. Това се опитвам и ще се опитвам да правя аз всеки ден“, каза Кристиян по повод полученото отличие.