В темпото на Кари

„В темпото на Кари“, 03.12.2022: Йордан Грозданов, Янош Брогли, Екатерина Дафовска, Виолета Димитрова – Вио

От Карин Околие Карин Околие Водещ

В предаването:

Спортен обзор

Със спортния журналист и дългогодишен коментатор Йордан Грозданов обсъждаме Световното първенство по футбол в Катар:

  • Най-високо технологичното световно първенство по футбол до този момент
  • Първата жена съдийка на световно първенство по футбол за мъже - Стефани Фрапар, записа името си в историята
  • Истинските моменти от Световното първенство - американските и иранските играчи ни показаха човешката страна на футбола

Спортни предизвикателства: Скуош

Спортното предизвикателство в този епизод е ракетен спорт, който се практикува в зала, от двама или четирима играчи. Заражда се в Англия през 19-ти век, а към днешна дата е широко практикуван спорт от професионалисти и любители.

Срещаме се отблизо със скуоша. Ще разберем всички детайли около тази динамична игра от Янош Брогли – асистент в Национална Спортна Академия!

Легендите

„В темпото на Кари“ влиза най-успешната биатлонистка за всички времена – Екатерина Дафовска. Единствената ни златна медалистка от зимни Олимпийски игри разказва как се стига до този връх и има ли формула за успех, която иска да предаде на днешните състезатели. Коментираме началото на зимния състезателен сезон и очакванията за Световната купа по биатлон. Не на последно място говорим за сина ѝ Мартин Проданов, който избра леката атлетика, а тази година счупи 40-годишния рекорд на Евгени Игнатов в дисциплината на 1500м.

Възстановяване

Свикнали сме да гледаме на йогата като на комплекс от духовни и физическа практики, които носят спокойствие и баланс на ума и тялото, но днес я разглеждаме като метод за възстановяване и успокояване на болката в гърба и кръста. Повече за това ще разберем от Виолета Димитрова – Вио от “Yoga Vibe”.

Вижте целия епизод във видеото.