Политика

С гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“: Удължиха действието на Бюджет 2022

От Euronews България Euronews България

Парламентът удължи действието на бюджета за 2022 година. С гласовете на депутатите от ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход" беше прието на първо четене предложението на служебния кабинет законът за бюджета за тази година да продължи да действа и през следващата.

След намесата на служебният премиер Гълъб Донев в дебатите на народните представители, споровете по това дали да се удължава бюджетът или да се внесе нов продължиха с пълна сила, предаде БГНЕС.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев каза, че в опита си служебният кабинет да не внесе бюджет - защото така било по-отговорно, държавата ще натрупа повече разходи, които служебното правителство дори не биха могли да прогнозират. "Най-големият проблем е, че като гласуваме този закон на първо четене, вие няма как да го изтеглите от парламента. Още не е късно, изтеглете този закон преди да е гласуван на първо четене и вкарайте истински бюджет", подчерта той.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова пък поиска декларацията на ПП с искане за нов бюджет за догодина да бъде включена в дневния ред на заседанието.

Александър Иванов от ГЕРБ посочи, че ПП са направили така, че българите да обеднеят и напомни, че миналата година ГЕРБ са поискали да не се удължава бюджета, а да се внесе нов бюджет. "Излизате и четете морал на служебния кабинет, аз това не го разбирам", каза той.

Вижте повече във видеото.