Спорт

Гредите спряха Уругвай срещу Южна Корея

От Диан Станчев Диан Станчев Редактор
Fede Valverde (2) Снимка: Facebook/fifaworldcup

Уругвай и Южна Корея откриха битката в група Н на Мондиала със скучно 0:0. Представянето и двата тима не бе на достатъчно високо ниво, но все пак тимът на Диего Алонсо може да съжалява повече за изпуснатия шанс, тъй като на два пъти греди спасяваха азиатците.

Срещата стартира с натиск на Уругвай, като южноамериканците имаха две добри положения в рамките на първите 20 минути. Първо Луис Суарес видя как ударът му бива спасен от Ким, а впоследствие и Феде Валверде пробва късмета си, но стреля неточно.

10 минути преди края на първото полувреме Мун Ким центрира съм Хван Джо, но топката отново не намери очертанията на вратата.

Най-добрата ситуация за първата част дойде в самия край на полувремето, когато след корнер Диего Годин се извиси над всички, но ударът му срещна гредата.

След почивката интересните моменти пред двете врати почти липсваха. Урусите могат да съжаляват, защото в 89-ата минута за втори път уцелиха греда. Този път изстрелът беше на Феде Валверде.

Така двата отбора си поделиха по точка, но тепърва имат сблъсъци с Португалия, които ще се окажат решаващи за евентуално продължаване към фазата на елиминациите.