Спорт

Най-богатият човек във Великобритания иска да купи Манчестър Юнайтед

От Диан Станчев Диан Станчев Редактор
Ronaldo Manchester United Youtube Снимка: YouTube

Най-богатият човек във Великобритания – сър Джим Ратклиф, ще направи оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед, съобщават британските медии. Във вторник червените дяволи излязоха с официално съобщение, което гласи, че досегашните американски собственици от семейство Глейзър са готови да продадат клуба.

Британският милиардер, който е сред 100-те най-богати хора в света, имаше желание да купи Манчестър Юнайтед още през лятото, но тогава американците нямаха желание да се разделят с 20-кратните шампиони на Англия.

Ратклиф обаче ще е много внимателен в преговорите, тъй като се очаква семейство Глейзър да иска поне 5 милиарда британски лири, за да продадат контролния си пакет акции. Очаква се основателят на химическия гигант „Инеос“ да опита да свали цената.

За пореден път бизнесменът има интереси в областта на футбола, след като наскоро изрази интерес и към закупуването на Челси, но закъсня с отправянето на оферата и до сделка не се стигна. Понастоящем той е собственик на елитния френски Ница, но не се очаква да се наложи да продаде орлетата. Потенциален проблем би било единствено ако се стигне до среща между Юнайтед и Ница в европейските турнири, но на този етап това изглежда твърде малко вероятно. Швейцарският Лозана е друг от клубовете, притежавани от „Инеос“, като компанията на Ратклиф инвестира още във Формула 1 и колоезденето.