Спорт

"Решението влиза в сила незабавно": Манчестър Юнайтед освободи Роналдо

От Диан Станчев Диан Станчев Редактор
Ronaldo Снимка: FIFA World Cup

Манчестър Юнайтед обяви, че се разделя с Кристиано Роналдо по взаимно съгласие.

Раздялата е продиктувана от интервюто, което той даде пред известния английски журналист Пиърс Морган. В него той заяви, че не уважава мениджъра на тима Ерик тен Хаг, тъй като и нидерландецът не го уважава. Освен това, португалецът говори остро за процесите в клуба, като същевременно нападна и бившите си съотборници Уейн Рууни и Гари Невил, които го критикуваха за формата му публично.

„Кристиано Роналдо ще напусне Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие. Решението влиза в сила незабавно“, обявиха от клуба.

"След разговори с Манчестър Юнайтед се съгласихме взаимно да прекратим нашия договор. Обичам Манчестър Юнайтед и феновете, това никога няма да се промени. Чувствам, че е правилното време да опитам ново предизвикателство. Пожелавам на Манчестър Юнайтед всичко най-хубаво", гласи позицията на Кристиано Роналдо.

"Червените дяволи" благодариха на нападателя за огромния му принос през двата престоя на „Олд Трафорд“, в които той отбеляза 145 гола в 346 мача.

„Всички в Манчестър Юнайтед остават фокусирани върху продължаването на напредъка на отбора под ръководството на Ерик тен Хаг и съвместната работа за постигане на успех на терена“, написаха още от Юнайтед.

Роналдо е 3-кратен шампион на Англия с манчестърци, както и носител на Шампионската лига от 2008-а и ФА Къп от 2004 г.

Понастоящем Кристиано е в Катар, където се готви за участието си на Световното първенство с Португалия. Първият мач на мореплавателите е на 24 ноември срещу Гана.