The Cube

The Cube: Лионел Меси и Кристиано Роналдо играят шах

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Какво събра двамата велики футболисти Лионел Меси и Кристиано Роналдо в общ кадър, ще научим от Мария Кръстанова в The Cube.

Кадър на Лионел Меси и Кристиано Роналдо как играят шах, като част от кампания, свързана със Световното първенство по футбол, стана толкова вайръл в социалните мрежи, че генерира буквално стотици коментари, харесвания и споделяния само за два дни от публикуването си. Гледката как двамата футболисти, които от десетилетие, се съревновават за титлата най- добър играч на планетата, седят и играят шах, е страхотен замисъл на известна модна къща. Дори разположението на фигурите е детайлно изпипана.

В социалните мрежи се появиха обаче много съмнения дали двамата в действителност са били заедно, докато кадъра е бил заснет, или става дума за монтаж от страна на създателите, предвид непотвърдените противоречиви слухове, че двамата не се разбират.

 Наред със съмненията обаче се появиха и много мемета, които осмиват снимката. Постоянно се създават нови колажи с известни и български фигури, включително с водещия на „Дискурси“ в ефира на Euronews Bulgaria Ивайло-Нойзи Цветков.