Спорт

Сенегал - Нидерландия 0:2: "Лалетата" излъгаха "Лъвовете от Теранга" с два точни удара при завръщането си на световни финали

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Сsen Ned Снимка: ФИФА

Нидерландия спечели първия си мач на световното първенство по футбол, след като надви Сенегал с 2:0 в среща от група А на турнира. Отборът на Луис ван Гаал успя да измъкне победата, въпреки че не бе съвсем категоричен в представянето си.

На стадион "Ал Тумама" в Доха попаденията за европейците паднаха в самия край на срещата. Коди Гакпо откри в 84-ата минута, докато Дейви Класен беше точен в деветата на добавеното време. Двата гола бяха и единствените точни удара на "лалетата".

Мачът отбеляза завръщането на Нидерландия на световни финали, след като отборът пропусна първенството в Русия преди четири години. От своя страна Сенегал, който е шампион на Африка, остави приятни впечатления с играта си. Макар и без голямата си звезда Садио Мане, който пропуска турнира заради контузия, сенегалците отправиха повече удари (14 срещу осем), като създадоха няколко опасности пред вратата на нидерландците и предизвикаха съперника си.

С победата Нидерландия излиза начело в група А, с равни показатели с Еквадор. В мача на откриването южномаериканците победиха домакина Катар с 2:0. В следващия кръг, който е на 25 ноември, Нидерландия и Еквадор се срещат в сблъсък, който може да реши първото място, докато Сенегал излиза срещу Катар.