Култура

Нешка Робева: С тези политици по-добре да ходим към анархия

От Ани Балджиян Ани Балджиян Журналист

„Правейки своите спектакли, четейки, установих колко много общо имаме всички балкански народи. Ние не се делим, делят ни определена група хора, наречена „политици“. Единствената политика, която се осъществява, е в техен интерес. Те имат интерес да разделят, и да владеят. Знаете ли, аз си мисля, че може би трябва да тръгнем към анархия, тогава ще сме много по-добре, отколкото с тези политици“, заяви легендата на художествената гимнастика Нешка Робева в гостуването си в предаването „Добро утро, Европа“.

Повод за гостуването ѝ бе предстоящата премиера на новия ѝ спектакъл „Купон по нашенски“, която ще се състои на 12 декември.

„Трябва да кажа, че билети вече няма. Бяхме планирали през 2020 г. да направим юбилейно издание – 20 години откакто правим представления, но заради Ковид-19 не се случиха нещата. Освен това, честваме 120 години на Берковската музика, защото те нямат средства да отбележат тази годишнина. И те ще участват. Също така, още една годишнина не беше отбелязана – тази на един наш голям музикант, Иво Папазов – Ибряма. И той ще участва“, изреди Робева.

Тя коментира и темата с изчезналия и намерен Александър от Перник, споделейки и личен опит от кариерата си като гимнастичка.

„9 дни е трудно да издържи човек без вода, но пък вода винаги ще се намери. Лично аз съм живият пример. Моят рекорд е 23 дни само на вода. Известно е, че има и такова лечение – с глад“.

Какво още сподели Нешка Робева, вижте във видеото.