Политика

Стоил Цицелков: Смесеното гласуване е пагубно

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ
Stoil Cicelkov

Смесеното гласуване е пагубно, смята Стоил Цицелков, председател на обществения съвет към ЦИК. Политиците искат да ни закрият, защото настояваме за включване на технологиите в изборния процес, допълни той. На Обществения  съвет  не е позволено да направи реален одит на гласуването с хартии дори и на минали избори, заяви Цицелков.

„Ние вече имаме такова събиране на хартиения и машинния вот и това не е начина, по който се използват тези машини. Със сигурност дава много сгрешени протоколи“, убеден е председателят на Обществения съвет към ЦИК.

 

Ние не говорим за едни други промени, които отново се направиха под натиск от едно телевизионно шоу, което дори вече не участва в политиката. Но то заложи много подводни камъни. Те заложиха, че след преброяването трябва да има едномандатни избирателни райони в държавата. Там заложиха и този район „Чужбина“, без обаче да обяснят как да се случи той. В момента никой не говори за тези неща, а те са основни.

„Никой не говори за това, че отново раздуваме ЦИК, да имаме 25 високо платени професионалисти, които се занимават с един закон“, посочи Цицелков.

 

Ние имаме Върховен административен съд, който се занимава с цялото административно право в държавата, от тричленен състав. А имаме 25 човека, които се занимават с един закон за изборите.

Цялото интервю вижте във видеото.