Добро Утро, Европа

Милен Матеев, ПП: Да чуем гражданите за Изборния кодекс

От Аксения Мирчева Аксения Мирчева Репортер

„Реакцията не е закъсняла, а е точно навреме. Предстои разглеждането в пленарната зала на тези промени и е крайно време да се чуе гласа на гражданите, който не беше чут при бързото прокарване на тези промени в Изборния кодекс.“ Така в интервю за Euronews Bulgaria депутатът от „Продължаваме промяната“ Милен Матеев аргументира свикването на протест срещу планираните промени в Изборния кодекс.

„Не беше проведено никакво обществено обсъждане в правна комисия, за което ние многократно настоявахме. Бяха прегазени всички процедурни срокове, които предвиждаха такова обществено обсъждане. И не беше дадена никаква възможност на неправителствените организации да представят своите становища по законопроекта“, допълни той.

 

Да не говорим, че тези най-драстични промени, за които се коментира от вчера след 18-часовото заседание на правна комисия, бяха вкарани в последния момент от ГЕРБ. Всъщност, те измениха изцяло законопроектите, които първоначално бяха входирани в НС, точно по този начин, който е добре познат от предишни години- на тъмно, между първо и второ гласуване и разглеждане на законопроекта. Коренна промяна на това, което беше предложено първоначално в законопроекта на БСП.

Цялото интервю вижте във видеото.