Общество

Каракачанов: Това в Скопие е психологията на комплексаря-ренегат

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Нали Бойко Борисов, Кирчо и Кокорчо и всички умници, ръкопляскаха и казаха „ето приемаме предложението на Макрон“. Всъщност, те предадоха българските национални интереси. Какво получихме за благодарност – добро отношение ли? Напротив. За благодарност получихме атаки срещу българските културни центрове и изнасянето на проблема в България от тази групичка платени сепаратисти от т.нар. ОМО „Илинден“ със създаването на този клуб „Никола Вапцаров“, който забележете претендира за защита на „македонското малцинство“ в България.

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ почетният председател на ВМРО – Българско национално движение“ и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той е категоричен, че единствената правилна политика спрямо Република Северна Македония (РСМ) е била тази на ветото и условията, съгласувани през 2019 г. в т.нар. рамковата позиция на правителството и декларацията от Народното събрание.

Познавам Македония отвътре. От 30 години се занимавам с този въпрос и сигурно половината от т.нар. политици в Македония ги познавам лично. Знам им манталитета. Манталитетът на тези хора в Скопие е такъв, че те много добре знаят, че няма македонска нация и малцинство в България. Само че те се опитват да създават идентичност на антибългарска основа и крадейки и фалшифицирайки българската история. Ние бяхме първата държава, която призна Македония, а за благодарност получихме създаването на сепаратистката организация ОМО „Илинден“.

Ние бяхме държавата, която когато Гърция ги блокира, им дадохме финансова помощ и през българските пристанища и територията икономическата блокада, наложена от Гърция не успя. За благодарност – дела в Страсбург срещу България. Бяхме държавата, която ги въоръжи, за да може да се справят в гражданския конфликт с албанските сепаратисти. Какво получава за благодарност – претенции“, добави Каракачанов.

Когато не си защитаващ интересите, в Скопие това е психологията на комплексара ренегат. Те разчитаха, че някой ще ни натисне. Натиск имаше и отстрана на САЩ, Меркел и на други европейски държави. Само че когато ние бяхме в управлението България не клекна. Те разчитаха, че България ще отстъпи благодарение на чуждия натиск и те ще правят, каквото си искат, без да се съобразяват с условията по договора и точно това се случи. Когато в Скопие видят, че ти нямаш собствена воля и решенията в твоята политика не се вземат в София, а някъде другаде, те стават още по-нагли и направиха тази провокация в Благоевград, а преди това в Охрид.

Относно инцидента с убития граничен полицай край Елхово, бившият военен министър коментира, че проблемът не е в охраната на границата, а във философията и политиката на българските политици.

Той е категоричен, че оградата на границата с Турция има нужда от поддържка.

Нашите политици са имитатори. Аз когато бяха политик си свърших работата – оградата е факт и тя се охраняваше. Въпросът е ние искаме ли да позволяваме в България хиляди, десетки, а в бъдеще и стотици хиляди хора да се настанят незаконно – искаме или не искаме? Защото българските политици явно са раздвоени.

По думите на Каракачанов 95% от преминалите границата са млади, здрави мъже без документи и с някакви пари и модерни телефони.

„Тоест тука не става въпрос за бежанци от война, а за едно преселение от изток на запад. От Афганистан, Близкия Изток и Африка към добре уредената за живот Европа“, посочи бившият министър на отбраната.

Той посочи още, че хората около българо-сръбската граница редовно виждат групи от по десетки мигранти, пресичащи нелегално границата.

Целия разговор вижте във видеото.