Euronews Уикенд

Официално обръщение: Сираков обяви пълна подкрепа за Стоилов

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков се обърна към феновете, след като „сините“ не успяха да спечелят в седми пореден мач. Те паднаха от "Славия" с 1:2 на „Георги Аспарухов“ след обрат.

Ето какво написа Сираков:

„Скъпи левскари! Обръщам се към вас, в един тежък момент, когато отборът в продължение на седем мача не успя да спечели нито една победа. Напълно разбирам и чувствам, какво изпитвате в момента.

Искам да заявя за пореден път пълната си подкрепа към Станимир Стоилов и неговия екип и да ви уверя, че той прави най-доброто за футболистите и клуба. Не приемам неговата мъжка позиция след загубата от Славия, че вината е изцяло негова. Напротив, той е “главният виновник” за възраждането на "Левски".

Независимо от тежкото финансово състояние на клуба, категорично заявявам, че на "Левски" му предстои много по-успешна 2023 година.

Вярвам, че всякакви спекулации и манипулации, атаки към клуба, към футболисти, към треньор и ръководство от различни посоки няма да развалят магията между отбора и Вас, верните ни привърженици, които доказахте, че сте без аналог.

Скъпи левскари, аз, като мажоритарен собственик на клуба ви уверявам, че „ПФК Левски” много скоро ще бъде там, където искаме всички и никой няма да може да попречи на това!“



Уелингтън - Уестърн 2:3: Краев с трето попадение в първенството на Австралия при загуба след обрат

Българинът Божидар Краев се отличи с нов гол в австралийското първенство. Бившият футболист на Левски реализира за своя Уелингтън Финикс, но тимът му допусна обрат от 0:2 до 3:2 от Уестър Юнайтед в мач от 6-ия кръг на местния шампионат.

Оскар Завада изведе Уелингтън напред в резултата, а Краев покачи на 2:0 след близо час игра. Това бе трето попадение за българина в австралийското първенство.

Помислили, че всичко е приключило, домакините намалиха темпото и платиха скъпо за това. Само четири минути след гола на Краев, резултатът бе намален от Джейкъб Тарт. Александър Прийович изравни шест минути преди края, а в добавеното време Алесандро Диаманти оформи крайния резултат 3:2 в полза на Уестърн Юнайтед.



Неймар за рекорда на Пеле: Две попадения делят 30-годишния нападател от постижението на легендата

Нападателят на ПСЖ и Бразилия Неймар говори за възможно повторение на рекорда на Пеле за голове за националния отбор. На 30-годишния нападател остават две попадения за националния отбор, за да достигне рекордното постижение на 82-годишния бразилец. Неймар отбеляза 75 гола в 121 мача за Бразилия. Пеле има 77 гола в 92 мача.

„Това е повече, отколкото мога да си представя. Никога не съм държал цифри в главата си, не съм се стремял да надмина никого, да чупя рекорди. Просто обичам футбола. Да играя за националния отбор на Бразилия беше моята мечта. Да играеш за този отбор вече е нещо невероятно. Сбъднах тази мечта не само заради себе си, но и заради приятели, които не можаха да станат професионални играчи, заради баща ми, дядо ми, заради всичките ми близки. Пеле е пример. Пеле е символът на футбола. Пеле на практика е символ на Бразилия. Много го уважавам“, заяви Неймар пред „Globo Esporte“.



Даниел Иванов – Аоияма: Българинът започна със загуба турнира във Фукуока

Най-добрият български сумист Даниел Иванов-Аоияма стартира със загуба на Класическия ноевмрийски турнир за Купата на Императора, който се провежда във Фукуока, Япония.

В схватка от първия кръг на надпреварата роденият в Елхово 193-кг исполин, който е с ранг "маегашира-10", загуби от "маегашира-9" Аби с техниката "цукидаши". Следващият съперник на Аоияма в понеделник ще бъде "маегашира-11" Оношо.

Единственият  с най-висок ранг в древния японски спорт "йокодзуна" Терунофуджи се отказа от участие в турнира по-малко от месец, след като претърпя операция на двете колена.



Рали Япония: Нювил и Танак записаха двойна победа в последният старт за сезона

Тиери Нювил и Ойт Танак записаха двойна победа за „Хюндай“ в рали Япония, последен кръг от Световния рали шампионат. Двамата направиха здрава битка до последно, въпреки че отборът им вече си бе осигурил световните титли при пилотите и конструкторите. 

Белгиецът Нювил стартира с 4 секунди аванс пред Елфин Еванс с „Тойота“. Уелсецът бързо навакса, но в момент от състезанието спука гума и отпадна от битката за първото място. Нювил завърши с общо време от 2:43:52.3 часа. След него остана Ойт Танак с изоставане от близо минута и време от 2:45:03.4 часа.

Трети остана Такамото Кацута с „Тойота“. Японецът записа резултат от 2:46:03.6 часа. 

Надпреварата в Япония се завърна в календара на Световния рали шампионат за първи път след 12-годишна пауза.



Далас - Портланд 117:112: Дончич се отчете с 42 точки, 13 борби и 10 асистенции за победата

Звездата на Далас Маверикс Лука Дончич продължи със страхотното си представяне от началото на сезона в НБА и изведе своя тим до победа над Портланд Трейл Блейзърс със 117:112 у дома. Словенският гард реализира чудовищен трипъл-дабъл с 42 точки, 13 борби и 10 асистенции при близо 60 процента успеваемост на стрелбата и само две загубени топки.

За 23-годишния Дончич това бе четвърти трипъл-дабъл с поне 40 отбелязани точки, което е постигано от само още петима играчи в историята на Лигата. Двубоят в Тексас бе много оспорван, като двата тима си размениха водачеството 19 пъти, а Маверикс имаха преднина от 16 точки в средата на втората част, но няколко минути преди края на мача изоставаха с 6. Те все пак стигнаха до успеха, благодарение на три късни тройки на Спенсър Динуиди, който завърши с 20 точки, 7 борби и 6 асистенции. Крисчън Уд се включи с 19 точки от пейката, а домакините стреляха над 50 процента.

За Портланд над всички бе Джерами Грант с 37 точки (5 тройки), а Деймиън Лилард добави 29 точки, 7 борби и 12 асистенции, но при ниска успеваемост на стрелбата - 37,5 процента. Далас вече има баланс от 7 победи и 5 загуби и заема шесто място на Запад, докато Портланд е на трета позиция в същата Конференция с актив 9-4.