Euronews Уикенд

Никола Цолов: Шампионът спечели 11-ата си победа във Формула 4 Испания

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (14)

Шампионът Никола Цолов от Кампос Рейсинг спечели 11-ата си победа във Формула 4 Испания, след като триумфира в първото състезание от последния кръг за сезона в Барселона.

Цолов стана шампион преди повече от месец и кара за престиж в Каталуния. Въпреки това, българинът доминираше и в началото, и след рестарта заради катастрофа. Той завърши пред Кирил Смал от Киргизстан с МП Моторспортс и съперника си за титлата в началото на сезона Тимотеуш Кухарчик от Полша също с  МП Моторспортс.

Цолов записа и най-добра обиколка, което му дава сбор от 356 точки от началото на сезона. Втори е неговият съотборник Хю Бартър от Австралия с 260 точки.

Цолов е с пол-позиция и за първия неделен от общо два старта в Барселона.

 

Вердер - РБ Лайпциг 1:2: Илия Груев бе извън групата на бременските музиканти

РБ Лайпциг спечели гостуването си на Вердер Бремен с 2:1 в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Попаденията за гостите бяха дело на Андре Силва и Ксавер Шлагер, а между тях точен за домакините бе Кристиан Грос. Извън групата за тима на Оле Вернер остана българския национал Илия Груев, който е болен. Той бе титуляр в предходния двубой с Байерн Мюнхен, загубен с 1:6.

С тази си победа РБ Лайпциг се изкачи на второто място след 15 изиграни двубоя от тима те имат общо 28 точки. Вердер е девети с 21 пункта, но момчетата на Оле Вернер имат четири загуби в последните си шест двубоя в първенството.

Байер Леверкузен пък добави нови три точки след 2:0 в домакинството си на Щутгарт. Двете попадения за домакините бяха дело на Муса Диаби (30) и Йонатан Та (82).



Формула 1: Джордж Ръсел спечели спринтовото състезание в Бразилия

Пилотът на "Мерцедес" Джордж Ръсел спечели спринтовото състезание от Формула 1 в Бразилия. С успеха си той донесе първа победа за отбора през годината. Ръсел ще започне пръв неделното състезание, което е от 20:00 часа българско време.

След него се наредиха Карлос Сайнц с "Ферари" и седемкратният световен шампион Люис Хамилтън. Сайнц обаче има наказание и ще започне седми. Четвъртото и петото място заеха шампионът Макс Верстапен и съотборникът му в "Ред бул" Серхио Перес.

"Лудост е да си помисля, че и двамата с Хамилтън ще започнем от първа редица. Намираме се в отлична позиция, в която можем да разделим стратегията и да се борим за победата", каза Ръсел с поглед към състезанието в неделя.

"Не очаквахме да имаме такова силно темпо. Това само показва упоритата работа, която всички полагат. Също така се вижда напредъкът, който направихме в последните няколко старта. Болидът е наистина прекрасен от Остин насам", добави той.

 

Брендън Накашима спечели титлата на Next Generation Finals в Милано

Брендън Накашима е шампионът на Next Generation Finals за 2022 г. Американският тенисист победи Иржи Лехечка с 4:3 (5), 4:3 (6), 4:2 за втори път в рамките на четири дни, като по този начин завърши подобаващо перфектната си седмица, спечелвайки всичките си мачове в турнира.

Така световният №49 се нареди до Хьон Чун, Стефанос Циципас, Яник Синер и Карлос Алкарас в списъка с шампионите от състезанието. Това бе и последният шанс на Накашима да спечели трофея в Милано, след като догодина ще навърши 22 години и вече няма да има право да участва в надпреварата.

Лехечка пласира повече уинъри (27:21), но за сметка на това Накашима регистрира по-висок брой асове (11:4) и направи много по-малко непредизвикани грешки (4:17). Американецът спечели 85% от точките си на първи сервис (35/41) и реализира два от трите си брейкпойнта (67%), докато Лехечка оползотвори един от своите четири шанса за пробив.