Добро Утро, Европа

Левски - Славия 1:2: Грозни сцени по трибуните белязаха седмия пореден мач без победа за "сините"

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (13)

"Славия" направи обрат и победи с 2:1 "Левски" на "Георги Аспарухов". Сините остават без победа в седем поредни мача в първенството. След двубоя се стигна до грозни сцени, като привърженици на "Левски" влязоха в сектора с гостуващата агитка и се стигна до сбиване.

Воденият от Станимир Стоилов състав поведе в 20-ата минута с гола на завърналия се след контузия Ивелин Попов. Бившият капитан на националния отбор имаше отлична възможност да удвои, но в началото на второто полувреме изпусна дузпа, като ударът му беше спасен от Светослав Вуцов.

"Славия" успя да изравни десет минути преди края чрез Емил Виячки, а в последната минута Ерол Дост донесе успеха на белите. Това е втора победа за отбора на Златомир Загорчич срещу "Левски" за месец след успеха с 2:1 в "Овча купел", който постави началото на слабата серия на сините.

"Славия" е четвърти с 32 точки, а "Левски" е на шестото място с 29.

Ахмед Ахмедов вкара за белите още в началото, но беше отсъдена засада. След това "Левски" заигра по-добре и след като поведе, държеше инициативата. Сините имаха възможности, най-добрата от които беше дузпата, но те не бяха използвани.

В края "Славия" улови миговете си и стигна до обрата.

 

Черно море - ЦСКА-София 0:2: Отборът от Борисовата градина продължи победната си серия при гостуванията

ЦСКА изигра силен мач и продължи победната си серия в гостуванията. Червените се наложиха с 2:0 срещу "Черно море" във Варна. Головете отбелязаха Джеферсон и Марселин Кареасо след почивката.
Воденият от Саша Илич игра добре и създаде повече възможности. В последните секунди Брадли де Нойер получи два жълти картона и беше изгонен.

С успеха ЦСКА-София събра 44 точки и има с шест повече от "Лудогорец", който е с три мача по-малко.

 

Уулвърхемптън - Арсенал 0:2: Играчите на Артета се откъснаха на върха във Висшата лига

Арсенал" спечели 12-ата си победа от 14 мача за сезона във Висшата лига след 2:0 срещу "Уулвърхемптън" като гост. Мартин Йодегор имаше основна заслуга за успеха, като вкара и двата гола.

Воденият от Микел Артета отбор се възползва по най-добрия начин от грешната стъпка на шампиона Манчестър Сити. Воденият от Хосеп Гуардиола тим загуби с 1:2 домакинството си на Брентфорд. "Арсенал" събра 37 точки и води с пет пред "гражданите".

На третото място е "Нюкасъл", който спечели с 1:0 срещу "Челси". "Тотнъм" три пъти изоставаше, но направи обрат за 4:3 срещу "Лийдс" и е четвърти с 29 точки.

Ливърпул пък направи нова крачка в желаната от Юрген Клоп и привържениците посока с победата с 3:1 срещу "Саутхемптън". Червените са шести с 22 точки.

 

Шалке - Байерн (Мюнхен) 0:2: Десета поредна победа за баварците във всички турнири

Шампионът Байерн Мюнхен спечели за десети път от началото на сезона в Бундеслигата, след като се наложи като гост с 2:0 на последния в класирането Шалке 04 в среща от 15-ия кръг.

В 38-а минута Сежр Гнабри откри резултата с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата на домакините след асистенция на Джамал Мусиала. Седем минути след началото на второто полувреме страхотен дълъг пас на Мусиала намери Ерик Максим Чупо-Мотинг, който беше оставен непокрит в наказателното поле. Той имаше време да овладее топката и да я изпрати в долния ляв ъгъл за 2:0.

Баварците бяха без контузените Томас Мюлер и Садио Мане. Те постигнаха шеста поредна победа в Бундеслигата и десета поредна във всички турнири.

Байерн ще завърши календарната година на върха в класирането с 34 точки, на шест пред втория РБ Лайпциг, а Шалке 04 остава последен с едва 9 точки от началото на сезона.