Спорт

Формула 1: Кевин Магнусен спечели квалификацията за спринтовото състезание на "Интерлагос"

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (11)

Кевин Магнусен спечели квалификацията за Гран при на Сао Пауло във Формула 1. Така той си осигури потегляне от първа позиция в спринтовата надпревара. Пилотът на Хаас се възползва най-добре от променливите условия на пистата Интерлагос и завъртя най-бързата обиколка за 1:11.674 мин. 30-годишният Магнусен направи най-силното си постижение преди да завали.

На втора позиция се нареди световният шампион Макс Верстапен. Състезателят на Ред Бул изостана на 0.203 секунди от датчанина. Трети е пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел, които е на 0.385 секунди след лидера.

Британецът беше единственият пилот, който се озова в зоната за сигурност в хода на тренировката, след като допусна грешка и затъна в чакъла. Това наложи спирането на сесията, а след нейното възобновяване пистата беше мокра и пилотите не можаха да подобрят своите резултати.

Ландо Норис, Карлос Сайнс, Естебан Окон и Фернандо Алонсо допълниха челната седмица. Люис Хамилтън ще стартира осми, а на петата редица ще бъдат двамата претенденти за второто място в крайното класиране във Формула 1 през 2022 година Серхио Перес и Шарл Леклер. Монегаскът пое риск в третата фаза на квалификацията, започвайки своето участие в нея с гумите интермедия. Това обаче се оказа напълно грешното решение и той ще потегли едва 10-ти.

Съботното спринтово състезание в Сао Пауло ще определи и стартовата решетка за Гран при на Бразилия в неделя.



Брендън Накашима ще спори за титлата на АТР "Следващата генерация"

Брендън Накашима се класира за финала на турнира по тенис на АТП "Следващата генерация" в италианския град Милано. Представителят на САЩ се наложи с 4:3 (6), 1:4, 4:2, 4:3 (5) срещу Джак Дрейпър от Великобритания.

Двубоят бе изключително оспорван, като продължи 1:42 часа, а Накашима спечели два тайбрека. Американецът показа решителност във важните моменти, което му донесе крайната победа.

Съперник на Накашима за титлата ще бъде Иржи Лехецка. Чехът се наложи трудно с 4:1, 4:3 (4), 2:4, 4:1 срещу Доминик Щрикер (Швейцария). Заемащият 74-та позиция в световната ранглиста Лехецка спечели срещата при втората си възможност след 85 минути на корта.

Турнирът в Милано на твърда настилка в зала е с награден фонд 1,4 милиона долара. Всички участници са до 21 години, а мачовете се провеждат в съкратен вариант.