Политика

„Спаси София“ ще търси обединение с ДБ и ПП

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

През годините сме се изградили като екип и сме натрупали административен и политически опит. Но най-важното е, че имаме експерти във всички сфери от развитието на Столична община.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Борис Бонев от „Спаси София“.

След тежките години на управление на ГЕРБ е важно да има обединен антигерб, но и проразвитие фронт в София. В него бихме включили активни граждани и граждански организации и политически партии като ДБ и ПП. Мисля, че има желание и от двете страни за обединение.

 

Ако ГЕРБ искат да ни припознаят, ние ще се отприпознем на секундата. ГЕРБ е врагът. ГЕРБ е партията, която за 17 години не реши нито един системен проблем на София.

Борис Бонев, „Спаси София“

Всяка една критика от нас е придружена с потенциални решения, поне няколкото, защото винаги има повече от един верен път да се постигне целта, пък каза Стефан Спасов от организацията.

Няма друга организация в София, което през годините да е дала толкова много конструктивни предложения за решаване на проблемите. Стига се до случаи, в които ГЕРБ отхвърлят нашите предложения и месец по-късно внасят същите, каза Бонев.

По думите му сред най-големите проблеми на София са мръсният въздух, заради който по официална статистика около 900 софиянци годишно преждевремнно губят живота си, трафикът, липсата на места за паркиране, липсата на места в детските градини, презастрояването, унищожаването на зелените площи, нередовният градски транспорт.

Вижте цялото интервю във видеото.