Свят

Байдън и Тръмп с последни кампании преди вота във вторник

От Ирина Иванова Ирина Иванова Продуцент

Американският президент Джо Байдън и предшественикът му Доналд Тръмп са начело на предизборна кампания преди решаващите междинни избори - първият национален вот след щурма на Капитолия преди почти 2 години, последствието от който се усещат в страната и до днес.

 

За отричащите изборите има само 2 изхода от който и да е вот - или те печелят, или са били измамени. Сериозен съм, помислете върху това. Нека ви кажа нещо: не може да обичаш страната, само когато печелиш.

Джо Байдън, президент на САЩ

Докато Байдън беше в Ню Йорк, Тръмп беше в Маями, Флорида, където намекна за евентуална кандидатура за преизбиране в президентската надпревара през 2024 г. - кампания, която се очаква да започне този месец.

 

За да направя страната ни успешна, сигурна и славна, вероятно ще ми се наложи да го направя отново. Очаквайте информация.

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ

Резултатите от изборите във вторник могат да окажат огромно влияние върху оставащите две години от президентството на Байдън и върху начина, по който Вашингтон реагира на въпроси като правото на аборт, нарастващите икономически сътресения и войната в Украйна.

 

Вижте и коментар на Аксения Мирчева в следващото видео: