Европа

Журналист: Давам най-много 6 месеца управление на Риши Сунак

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Шест месеца най-много ще продължи управлението на Риши Сунак начело на Великобритания, а догодина ще има предсрочни избори.

Това прогнозира в ефира на Euronews Bulgaria журналистът Огнян Бойчев.

„Перспективите са много песимистични. Съставът на правителството отразява дълбокото разделение в консервативната партия. Кабинетът е съставен от политици, представящи различни фракции на Консервативната партия“, коментира Бойчев.

Според журналиста особено поразяващо е назначението на вътрешния министър Суела Брейвърман, която също е от индийски произход и е политик с много силни възгледи против имиграцията.

„Мечтата ѝ е да напълни един самолет с нелегални имигранти и да ги прати в Руанда“, посочи Бойчев и допълни, че много икономисти всъщност казват, че имиграционната политика трябва да се облекчи, за да се стимулира икономическия растеж.

„Най-трудното решение на Сунак ще бъде повишаването на данъците и затягането на коланите, т.е. орязването на бюджета за здравеопазването и армията“, подчерта журналистът.

По неговите думи единственият изход от политическата криза във Великобритания са нови избори, които според неговата прогноза ще бъдат проведени следващата година.

Целия разговор вижте във видеото.