Политика

Корнелия Нинова: Няма как да стане!

От Euronews България Euronews България

С цитат на президента Румен Радев от протестните времена през 2020 г. Корнелия Нинова се отклони от общите призиви за диалогичност и политическо съгласие в името на бъдещо управление при откриването на новия парламент.

„Тогава президентът каза така: „Сега искам тези от властта с пълните чекмеджета да поканят тези с празните чекмеджета от площада и да водят диалог. Няма как да стане!“

С тази препратка Нинова даде да се разбере, че преговори с ГЕРБ за БСП са невъзможни.

 

Какво правителство искаме да правим? Ние сме последователни и принципни - в борбата срещу модела на задкулисието, и за справедлива, правова държава.

Корнелия Нинова, председател на БСП

Нинова обаче призова за друго съгласие - колкото и да е кратък или дълъг животът на 48-ото Народно събрание, да се обедини около спешни антикризисни и антиинфлационни мерки, които да залегнат в бюджета и да не допуснат „никакво разклащане на страната“.

БСП си набелязва 3 приоритета за новия парламент – работеща икономика, финансова стабилност и борба с корупцията. Плюс мир. С последното Нинова отново натърти, че партията й няма да подкрепи даряване на оръжия за Украйна, защото според нея това би означавало пряко въвличане на България във войната.

БСП ще внесе и предложения за сурови наказания към шофьори, които под въздействие на дрога и алкохол причинят смърт на пътя – отнемане на книжката и автомобила до живот и забрана на условните присъди в тези случаи.