Euronews Primetime

Д-р Мирослав Ненков: Не гласувахме от глупост и мързел

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Не гласувахме от глупост и от мързел. Тези избори бяха важни, за да покажат на цивилизования свят – там където има хладилници, интернет и мобилни комуникации, че България е част от него и че не се стреми да се засили към пустините на Средна Азия.

Това коментира в ефира на Euronews PrimeTime бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

„Някой титан на мисълта и истински български патриот покани посланика на държава агресор на откриването на Народното събрание“, коментира д-р Ненков.

 

Ако съседът до вас е пребил вчера мъжа ви, ще го поканите ли днес на рождения ден на детето си, просто защото е съсед? Този политически режим в Русия е изолиран от цивилизования свят. Ние протоколно ще оближем дипломатическия представител на Русия, а една от най-великите евроатлантически партии, милеещи за Европа и които строят газопоток, позволяващ на Русия да заобиколи Украйна, мълчи.

„Член на тази партия – Вежди Рашидов смята, че непоканването на тази жена е обявяването на война. Това е толкова срамно и дълбоко обидно, дори за хората, които са гласували за господин Рашидов. Нямам думи“, добави д-р Ненков.

„Ние имаме позиция, която слава на Бога, засега я плащаме само със скъпи горива, а не с животите си, както го правят украинците“, посочи още бившият здравен министър.

Според д-р Ненков предложението на „Демократична България“ за предоставяне на военна помощ за Украйна, което обединението обяви, че ще внесе в първите дни на новото Народно събрание, няма да бъде прието от народните представители.

Намесването отстрана на руските власти на името на България във взрива на Кримския мост д-р Ненков определи като опит за дискредитация.

Това са лъжи на един умиращ тоталитарен режим и поредния начин да бъде унижена нашата страна от любимците на разни партии, които са влезли в парламента. Това не са руснаците, това не е Русия. Това са едни изроди, които са яхнали Русия и я мачкат не по-малко, отколкото Украйна.

По думите на д-р Ненков, когато показваш страх и раболепие и си готов да оближеш всяка една частица от г-жа Митрофанова, е естествено, че тя ще се държи по този начин.

„Основната задача на служебния кабинет беше да оплюе предишните управляващи, което не му беше работата“, смята д-р Ненков.

Той прогнозира правителство с мандат на „Български възход“, подкрепено от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

Нищо лошо няма в поредни избори. Лошото е, че хората не гласуват. Ако те излязат да гласуват масово, тогава ще имаме и стабилен парламент, и стабилно правителство. Тъмните сили обаче, които ръчкат нашата страна, нямат нужда от това“, каза още д-р Ненков.

Целия разговор вижте във видеото.