The Cube

The Cube: Реакции в социалните мрежи след взрива на Кримския мост

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Ситуацията ескалира не само на бойното поле, но и в социалните мрежи. След взрива на Кримския мост и изстреляните ракети тази сутрин в Киев, фалшивите новини в социалните мрежи се разпространяват с изключителна скорост. 

От новини, че Зеленски е откаран в бункер в Полша до евакуация на западните посолства и атака от страна на беларусите. Дезинформацията отново се използва интензивно като оръжие. 

На фона на хибридната война обаче, много по-страшни са сраженията на терен. Една от реакциите, дошли от руска страна, е тази на Дмитрий Медведев. Според него политическият режим в Украйна трябва да бъде свален, а случилото се сутринта в Киев той нарече: 

„Първи епизод, предстоят още.“

Реакция дойде и от западните лидери. Генералният секретар на ООН и премиерът на Италия Роберта Мецола осъдиха остро атаките от тази сутрин. Те написаха, че случилото се е престъпление, за което Русия трябва да бъде държана отговорна – „Европа няма да забрави“. 

А как украинците запазват съпротива на ума? Потребители на социалните мрежите сравняват съпротивата им с тази на иранските жени. 

Вижте още във видеото.