The Cube

The Cube: Изчезването на руската журналистка Марина Овсянникова

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Марина Овсянникова, руската журналистка, която прекъсна програмата на Първи канал и издигна плакат, на който бе написано: „Не на войната“, е избягала от домашния арест, наложен ѝ от досъдебното производство. 

Министерството на вътрешните работи на Русия обяви Овсянникова за национално издирване в списъка с бегълци от правосъдието. 

Няма никаква информация как е успяла да избяга от ареста си, нито къде се намира в момента. 

В събота бившият ѝ мъж сигнализира властите за нейното изчезване и това на дъщеря ѝ, но заявява, че детето им няма паспорт. 

Реакциите в социалните мрежи не закъсняха. 

Мнозина потребители приветстват смелата ѝ постъпка. Изпращат искрените си пожелания тя стига на безопасно място, далеч от Русия. Буквално изпращат молитвите си към нея и към дъщеря ѝ. 

Има и потребители на социалните мрежи, които задават въпроси - до къде ще стигнат двете, щом дъщеря ѝ няма паспорт. Как изобщо е успяла да избяга от домашния си арест - не само много смела, но и изключително трудна задача. Техните тревоги са, че е възможно тя и дъщеря ѝ да не избягали, а да са пострадали от режима на Путин. Потребители припомнят, че това няма да е първият случай на преследван от властите в Русия журналист.