Политика

„Възраждане“ напуснаха брифинга си заради медии, които не харесват (обновена)

От Euronews България Euronews България

„Възраждане“ напуснаха собствения си брифинг след като се опитаха да изгонят от залата на БТА журналисти от медии, които не харесват. Пресконференцията започна с ултиматум.

 

Когато ние изпращаме покани до медиите, не изпращаме до тези, които са финансирани отвън и от чужди формации като „Капитал“, „Дневник“, „Клуб Z”, “Mediapool” и други подобни метастази. Ще помоля колегите да напуснат залата, тъй като не желаем да говорим пред медии и дори да бъдем в една зала с медии, изкривяват общественото съзнание, манипулират го в полза на чужди държави и са финансирани отвън.

Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“

Журналистите останаха по местата си в залата за пресконференции на пресклуба на БТА. След кратко преследване от журналистите, все пак импровизиран брифинг имаше, за да обявят, че са готови да вземат третия мандат, ако президентът реши да го даде на тях.

„Единственият мандат, който ние ще подкрепим е с мандат на „Възраждане“. Най-вероятно отиваме на нови избори. Това, което ние ще направим на свой ред е, да дадем един преговорен екип, с който да започнем разговори с всички останали партии относно един проблем – влизането на България в еврозоната. Считаме, че това ще унищожи българската държава и българската икономика“, каза Костадинов.

От партията на Костадин Костадинов ще искат и референдум за това дали страната ни трябва да смени лева с евро.

Няколко часа по-късно, Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) призова за солидарност срещу "опитите колеги да бъдат мачкани и обиждани от политиците". "Възмутително е поведението на лидера на партия “Възраждане” Костадин Костадинов, който в сряда се опита да гони журналисти от сградата на Българската телеграфна агенция. Призоваваме всички репортери да са крайно критични към подобни действия и в никакъв случай да не позволяват на политик да се саморазправя с техни колеги. Особено когато не му се случва за първи път", пише АЕЖ.