Политика

Костадин Костадинов, „Възраждане“: Русия ще спечели войната

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Не съм разбрал някой да се интересува толкова от билбордите, на които аз съм на преден план, а останалите членове на партията са на размазан фон отзад. Идеята е проста – това е една тенденция, която следва световни рекламни брандове като започнем от САЩ и стигнем до Европа.

Това каза пред Euronews Bulgaria лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По такъв начин са направени кампаниите на Меркел, Макрон и сега в Италия. Странно защо обаче там никой не е обърнал внимание. Може би защото българската медийна е преизпълнена с дребнотемия. Останалите членове на „Възраждане“ също са важни и имат отделни свои плакати и билбордове.

Това, което трябва да се гледа по време на кампанията са посланията. Гледах пресконференцията на Джорджа Мелони в Италия. Зад нея имаше огромна нейна снимка, пишеше с много големи букви „Джорджа Мелони“ и отдолу с много малки букви името на нейната партия. Това ако беше в България, вероятно щеше да има въпроси „защо е нейната снимка“, „защо е толкова голямо нейното име“... Това са абсолютно безсмислени неща. Уникално дребнотемие.

Единственият потенциален партньор, който имаме е българският народ. Още в миналото Народно събрание поставихме на два пъти въпросите, които според нас са важни за България. Поставихме няколко приоритета, които смятаме за стратегически за развитието на България. Нито един от тях не беше приет. Това нещо не се е променило и сега. Имахме възможност да ги тестваме и видяхме, че те защитават чужди национални интереси и тяхната политика е насочена срещу интересите на България. Ако аз искам да преговарям с някого ще отида директно в американското посолство, защото нямам нужда от посредници. Тези партии не са спрели да защитават едно единствено нещо – защитават интересите на НАТО и ЕС, не интересите на България.

Откакто България стана член на НАТО, Българската армия беше три пъти съкращавана и намали три пъти своя отбранителен потенциал заради политиката на НАТО. Изискването на НАТО беше България да унищожи два сорта войски – зенитно-ракетните и подводния си флот – и почти да ликвидира още два. Нарязахме своите ракети и самолети, някои от които чисто нови.

Според Костадинов, не е нормално да има ядрена заплаха в 21 век. След като сме признали независимостта на Косово, трябва да признаем и резултата от референдумите в четирите украински области. По думите му, Русия ще спечели войната.

Вижте цялото интервю във видеото.