Европа

Вучич: Надявам се през 2023 г. да отпразнуваме българо-сръбската връзка

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Няма да прочета дълга реч, само ще поздравя България и Гърция. Никой от нас не вярваше колко важен ще се окаже този проект. В момента виждаме как и Радев, Мицотакис, Борисов, Петков и Донев вярваха в него и ще се възползват от неговата полза. Надявам се, че по това време 2023 г. да можем да отпразнуваме българо-сръбската връзка.“ Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич по време на официалното откриване на интерконектора между България и Гърция.

Вучич обясни, че ще имаме трудна есен, трудна зима, но се надява да не толкова трудна колкото обясни Урсула фон дер Лайен, тъй като всеки политик трябва да е оптимистично настроен.

“Благодаря на Урсула фон дер Лайен, че се отнесе добре с нас. В начало се мислех за черната овца тук на тази среща”, коментира още той.

“Без нашия приятел Алиев нямаше да ни е лесно да разчитаме на диверсификация в Европа, така че той е звездата днес. Без да преувеличавам това е важен ден за Сърбия и аз благодаря за организирането на това събитие, но Скъпа Урсула не слушайте 100% думите на Мицотакис, ние сме благодарни за вашата подкрепа за ковид кризата, но като говорим за пари, в момента не можем да се справим с кризата. Моля да попаднем в списъка на Европа с помощи”, допълни още Александър Вучич. 

 

Цялото изказване вижте във видеото.