Европа

Живот край фронта: Жертви и разрушения след атаки срещу украински град

От Ирина Иванова Ирина Иванова Продуцент

Докато Украйна продължава контраофанзивата си в региона на Харков, не спират и атаките в Донецк. Вижте как продължава животът край фронтовата линия.  

Само срещу украинския Покровск, който се намира на около 40 км от фронтовата линия в Донецк, през последните дни са изстреляни няколко ракети.

Телефонът в тази полуразрушена къща не спира да звъни, но вече няма кой да вдигне. Собственикът на този е намерен безжизнен след поредната експлозия. 

 

Съпругата ми се обади, защото не можехме да се свържем с него. И аз го търсих. Обадих се, но той никога повече не отговори след удара. 

Александър Зайцев

Малко по-надолу на същата улица възрастна двойка почиства отломките и стъклата от малката си веранда, а по лицата им все още имаше засъхнала кръв.

 

Всичко това падна върху нас. Не знам как съпругът ми оцеля!

Ария Трутко

Не мога да чуя нищо без слуховия си апарат. Но ударът беше толкова силен, че го чух. Всичко излетя и това е... Започнах да кървя, а след това имаше още силен удар!

Алексей Максименко

Най-малко трима от загиналите са били убити, когато една от ракетите е паднала между район с къщи. Един дом е изгорен до основи, а на други са нанесени сериозни щети.