Политика

„Ключът за решаването на всички проблеми е в ДПС“: Движението откри кампанията си

От Euronews България Euronews България
DPS BGNES

ДПС откри тази вечер предизборната си кампания във Видин - в залата на Драматичния театър. Дунавският град е първата спирка, откъдето тръгва Централният предизборен лъч на партията в изборната кампания. Това каза пред избирателите водачът на листата на Движението в 5-МИР Видин Станислав Анастасов, който е заместник-председател на партията, депутат в пет Народни събрания и бивш министър на околната среда и водите, предаде БТА. 

"Жребият в ЦИК отреди на ДПС първото място в тези избори. Гласувайте за ДПС с номер 1", призова избирателите лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Той допълни, че „без ДПС не може да се направи стабилно правителство“. Затова и всички трябва да „гласуваме за ДПС, защото експертизата е в ДПС, опитът е в ДПС и ключът за решаване на всички проблеми в страната е в ДПС“. 

Във Видин пристигна белият автобус на ДПС, който от дунавския град потегля на голямата си обиколка в страната за парламентарните избори. Той е брандиран с мотото на Движението за кампанията - "С ДПС сигурност и стабилност", и с номера на партията в бюлетината - № 1.

С него пристигнаха, за да представят видинската листа ръководството на партията, евродепутатът Илхан Кючук, президент на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ), кандидатдепутати издигнати в различни избирателни райони в страната.

Вижте още от официалния старт на предизборната кампания:

„Готови сме да изведем страната от кризите“: ГЕРБ откриха предизборната си кампания

ПП откри кампанията си: „Изборът е между България на прехода и нова, променена България“

„Демократична България“ откриха кампанията си с призив към избирателите да се доверят на разума

„Ние сме единствените, които си държим на думата“: ИТН откри кампанията си от Плевен

„Български възход“ стартира кампанията си с идея за две паралелни данъчни системи