Политика

ПП откри кампанията си: „Изборът е между България на прехода и нова, променена България“

От Euronews България Euronews България

Днес сме изправени пред избор. Изборът между България на прехода и задкулисието и изборът на нова, променена България.

Това заяви бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков при откриването на предизборната кампания на формацията в Пловдив.

„България на прехода – там където каналът за отровни храни през ГКПП „Капитан Андреево“ вървеше с години. България на прехода, където пенсиите не се качваха и нямаше детски градини и струваха много пари. Нова България, променена България... за която направихме първите стъпки вече заедно. Първата стъпка – най-накрая да увеличим пенсиите над линията на бедност. Ще продължим! Да направим детските градини безплатни и да инвестираме повече“, каза още Петков.

Другият съпредседател на ПП и бивш финансов министър Асен Василев заяви, че неслучайно от партията са избрали да открият предизборната си кампания тъкмо в града под тепетата, защото по думите му „Пловдив е най-българският град“.

Той посочи, че пред ПП е имало два пътя през последните 7 месеца – лесният път да се съюзят със силите на прехода и да им оставят „някой отровен канал или хранилка“ и все още да управляват или трудния път, който са избрали.

„Защото трябва да спрем веднъж завинаги с тази политика на мръсотия и кражби, която 33 години по-късно ни докара дотам да сме по-малко от 7 млн. вместо 9 млн. Крайно време е мафията да започне да напуска страната ни, а не децата ни“, заяви той и добави:

„Не, няма да работим с мафията. Не, няма да работим с ГЕРБ и Борисов. Ние ще се борим за независима България, в която искаме да живеем и в която парите отиват при хората, а не при осем фирми, които смучат живителните сокове на този народ.“

Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев заяви, че на 2 октомври изборът е между поетия път към една по-добра България или връщане към „овладяната и феодализирана държава на ГЕРБ.“

Вижте още от официалния старт на предизборната кампания:

„Готови сме да изведем страната от кризите“: ГЕРБ откриха предизборната си кампания

„Демократична България“ откриха кампанията си с призив към избирателите да се доверят на разума

„Ние сме единствените, които си държим на думата“: ИТН откри кампанията си от Плевен

„Български възход“ стартира кампанията си с идея за две паралелни данъчни системи

„Ключът за решаването на всички проблеми е в ДПС“: Движението откри кампанията си