Общество

Заловиха ТИР с 88 афганистанци в Бургас

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Заловиха ТИР с мигранти на единия от входовете на Бургас.

Около 06.45 ч. днес полицейски служители от четвърто Районно управление са задържали на булевард “Захари Стоянов” ТИР с бежанци, чийто водач е 60-годишен македонец, предаде БГНЕС.

Превозваните са 88 души и са само мъже от афганистански произход. Същите са натоварени в района на Дебелт, като товарният камион се отправил към Бургас, където своевременно е спрян от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство. 

Днес се очаква Районният съд в Бургас да гледа мярката за неотклонение на тримата сирийски граждани, обвинени за участие в канал за трафик на мигранти. Те бяха задържани след катастрофата в четвъртък, при която загинаха двама полицаи.

Вчера съдът остави за постоянно в ареста сириеца, обвинен, че е шофирал рейса с 47 мигранти, който се блъсна в полицейската патрулка. А Окръжният съд в Бургас освободи българина от Харманли, продал на сирийските трафиканти бракувания автобус. Спрямо него не са събрани достатъчно доказателства и затова не му е повдигнато обвинение .