Политика

Д-р Койчев, СДС: Вземайки сградата ни, Зарков стартира кампанията си да оглави БСП

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Разбирате нашата остра реакция по казуса със сградата на „Раковски“ 134. Тази сграда има много силна емоционална стойност, тя е символа на българската демокрация.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria д-р Антон Койчев, председател на СДС-София.

Не беше този начинът, по който сегашният служебен министър (на правосъдието Крум Зарков – бел. ред.) анонсира намерението да настани там Европейската прокуратура. В София има достатъчно много сгради. Най-малкото тази сграда, която в момента е в тежко физическо състояние, нуждаеща се от ремонт, не би могла да приюти Европейската прокуратура.

 

Той е политическо лице и много добре си спомняме преди 5 години, неговият изключително нескопосан опит да се пошегува с жертвите на комунистическия режим. В една нормална държава това би му коствало самата политическа кариера, не в момента да ми го лансират като министър.

Ние сме демократи и сме далеч от мисълта, че децата трябва да бъдат винени за грехове на баби и дядовци, но след този анонс, който той преди 5 г. направи в предизборната кампания, сега се спряга като председател на БСП. Това е публична тайна. Имаме известни съмнения, че по този начин той стартира кампанията си за овладяване на председателския пост в БСП. Дори и да не е така изключително нескопосаният начин, по който това беше направено, показва една доста отчетлива тенденциозност.
Областният управител от ИТН постъпи изключително некоректно. Имахме устна договорка с тогавашния премиер да вземем помещенията в сградата на гръцката библиотека, докато се извършва ремонта на „Раковски“ 134. След което да се върнем в сградата си и да обитаваме два етажа. Това не се случи, не ни беше предоставена сграда.

Защо не предложи на Европейската прокуратура да вземе „Позитано“ 20?
Още повече той там дължи отговор дали са изрядни взаимоотношенията наемодател-държава и наемател.
Редовни платци сме на наема, плащаме го на областната управа, каза д-р Койчев.
Вижте целия разговор във видеото.