Политика

СДС на протест за отнетата им сграда

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Част от ръководството на СДС заедно с привърженици на партията се събраха на протест пред знаковата сграда на столичната улица "Раковски". Причината -  решението на служебното правителство сградата да бъде предоставена на европейските делегирани прокурори. 

Ние нямаме основание да смятаме, че не трябва да се прави ремонт, договорката беше да ни се посочи помещение, където да отидем докато се случи ремонтът. Но нямаме такова предоставено помещение“, заяви председателят на СДС Румен Христов.

Лидерът на СДС Румен Христов зададе няколко въпроса към министъра на правосъдието: Започва ли предизборната си програма за борба за председателското място Крум Зарков на гърба на СДС. От партията поискаха Зарков да каже още дали БСП си плаща редовно наема.

Христов пита още как в сграда с големи проблеми, която не е ремонтирана от години, ще настаняват делегирани прокурори. От СДС са готови с багажа си да се изнесат, но не са им дали още друга сграда. Те увериха, че са си плащали наема редовно. Тяхното желание е да се изнесат временно от сградата, след ремонта да се върнат на един от етажите и да си плащат наем. Лидерът на СДС каза, че не са се срещали със служебния правосъден министър по повод сградата на "Раковски"134.

Самият служебен министър на правосъдието Крум Заркова заяви: „Сградата е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен. Следващият етап е кадровото обезпечение на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, за да действат независимо и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не успя да направи“, каза Зарков пред БНР.

Той обясни, че през последните десетина дни е имал срещи с делегираните европрокурори, Министерския съвет, Министерството на регионалното развитие и благоустройство и с областната управа за намирането на подходяща сграда за европейските прокурори. /