Политика

Гласуването в страната започна нормално (Обновява се)

От Euronews България Euronews България
Izbori Glasuvane BGNES Снимка: BGNES

Изборният ден в страната започна, първите избиратели гласуваха минути след 7.00 часа. Това са седмите поред избори от април 2021 г.

Изборният ден в област Русе започна във всички осем общини, като неговият край е обявен за 20.00 часа. По изключение там, където има чакащи да гласуват, той може да бъде удължен с още час, т.е. до 21.00 ч. Още около 6.00 – 06.30 часа членовете на секционните избирателни комисии влязоха в секциите си, а първите избиратели гласуваха минути след 7 часа. Организацията по секционните комисии е много добра и няма забавяне в процеса на гласуване. Гласуването върви бързо, като почти не се налага изчакване. 2770 души участват като членове на СИК в региона, като за община Русе те са 1852-ма. Броят на секциите в областта е 337, а в 289 от тях ще може да се гласува машинно.

Изборният ден започна нормално в 7 ч. в Бургас. 594 са секциите, в които ще се гласува с машини и бюлетини, а в 148 ще се гласува само с бюлетини.

Започна изборният ден в Хасково в нормална обстановка. Избирателните секции отвориха в 7 ч.

Във Велико Търново отвориха врати избирателните секции в 7ч. В една от секциите дори имаше опашка от рано сутринта. Има СИК в града с неявили се членове на комисията, които са заменени.

Започна изборният ден в Пловдив точно в 7 ч. Общо 282-ма са кандидатите, които се борят за 12 мандата в Пловдив. Избирателните секции в града са 459.