Политика

Поради липса на кворум не се проведе извънредното заседание на СОС

От Euronews България Euronews България
Stolichen Obshtinski Savet 17.10 BGNES Снимка: БГНЕС

Извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) не се състоя заради липса на кворум, написа БТА.

В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава да има, когато имаш 800 000 коли, които и тази година са се увеличили. Населението също се увеличава, строи се, развива се градът. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти.

Терзиев посочи, че амбицията е да се подобри инфраструктурата на града. Ще продължава да има трафик и това не трябва да е изненада за никого, добави кметът. Всички искаме да караме по европейски улици и това го дължим на софиянци. Задръстванията ще продължава да ги има, докато този град се развива, каза още Терзиев. Той посочи, че така е било и преди. "Не сме ние първите, които затварят улици, за да се строи", допълни кметът.