Култура

Белият дом отвътре: Интерактивна изложба показва резиденцията на американските лидери

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Историческата асоциация на белия дом предлага ново преживяване, наречено "народният дом".

На една пресечка от Пенсилвания Авеню 1600, където се помещава резиденцията на американските президенти, интерактивно изложение разказва историята на имота, неговите обитатели и хората, които са посветили кариерата си на неговите функции.

Намираме се в интерактивен театър. Основното помещение прелива в пет различни стаи, които са на държавния етаж – от Източната до Синята стая. Червената стая. Зелената стая. Държавната трапезария. Виждате изображения, които нашите историци са идентифицирали, за да разкажат историята зад тях.

Стюарт Макларън – президент на Историческата асоциация на Белия дом

Триетажната къща с обща площ от 10 000 кв м разполага с подходящите експонати.

Посетителите ще разгледат мащабен модел на Белия дом, точно копие на Овалния кабинет и други любопитни галерии.

Всички експонати са точно копие на кабинета на президента, сегашния Овален кабинет. Картините, портретите, елементите на лавиците, всичко това е представително за Овалния кабинет на президента Байдън. През януари, когато новият президент влезе тук, ще променим напълно интериора спрямо промените, които той реши да направи.

Стюарт Макларън – президент на Историческата асоциация на Белия дом

Целта на организаторите е да дадат възможност на хората, които нямат възможност да разгледат истинския Бял дом, да се потопят в пълноценно преживяване, на същото познавателно ниво.