Политика

Пеевски обвинява Радев в нагнетяване на обществено напрежение

От Euronews България Euronews България
Peevski (1)

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски с нови критики към президента Румен Радев. В позиция, изпратена до медиите, той обвинява държавния глава в нагнетяване на обществено напрежение. 

Повод за това е ветото, което Радев наложи върху промените в законодателството за адвокатурата. Преди дни президентът върна за ново обсъждане промени в Гражданския процесуален кодекс, с които адвокатите да могат да рекламират дейността си, а възнагражденията им да нямат определен минимален размер.

Според Пеевски промените гарантират на българските граждани адекватна адвокатска защита и уреждат правата на адвокатите за свободно договаряне и достойно заплащане на труда им. По думите му държавния глава действа срещу основни граждански права, като се опитва да се намеси в хода на предизборната кампания за избор на парламент.

 

Коалиция „ДПС – Ново начало“ ще регистрира днес  в РИК-Смолян кандидатската си листа за парламентарните избори на 27 октомври.

Вчера стана ясно, че Делян Пеевски повежда листата в Хасково и в Благоевград. В столичния 25-и МИР водач е Искра Михайлова, тя оглавява листата и в Пазарджик. Йордан Цонев е начело на две листи - във Варна и Велико Търново. Хамид Хамид е водач в Шумен и Силистра. Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов е голямата изненада в листите на партията на Пеевски. Той участва в две листи - в София област , ще бъде и  втори в листата на коалиция в Бургас.

До края на деня ще станат ясни имената в имената в листите и на ДПС на Доган. Почетният председател участва активно в процеса, днес започва и регистрацията, каза народният представител Тимур Халилов.