Политика

Радослав Рибарски, ПП-ДБ: Липсата на политическа воля ни води към поредните избори

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Броени дни работа остават на депутатите в 50-ото Народно събрание преди кампанията за поредните предсрочни избори. Какво свършиха те през последните месеци и какви са шансовете за редовно правителство в следващия парламент коментира в ефира на "Euronews Primetime" депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

"Трябва по дипломатически път това напрежение да бъде туширано и да се изчистят този тип провокации, да не пораждат провокации от наша страна. Мисля, че и Външно министерство е отправило апел към Северна Македония да се въздържа от такива коментари, а вече дали ще бъде поискана оставка, си е техен вътрешнополитически въпрос", посочи Рибарски.

"Никой не поема отговорност за това, че България в момента се застопорила, не приема тези реформи. Това не са реформи само по Плана за възстановяване и устойчивост. Това са реформи, които отдавна са отлагани в България. И дори през последните две седмици ние отново станахме свидетели, че се отложи разделното събиране на отпадъци", допълни той.

"Именно липсата на политическа воля ни води към поредните избори. 50-ият парламент ще остане в историята като парламента на разцеплението, на разделението, на партийната криза", заяви Радослав Рибарски.

 

Целия разговор вижте във видеото.