Свят

Анализатор за дебата за Белия дом: Харис употреби красиви фрази, но не каза нищо по същество

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Камала Харис се представи по-добре от очакваното по време на дебата с Доналд Тръмп. Тя беше нападателна, успя да изложи своите тези сравнително добре и най-важното – постигна целта си и извади Тръмп извън нерви. Това каза в студиото на Euronews Primetime международният анализатор Огнян Дъскарев.

Когато Тръмп бъде ядосан от опонент, той реагира с много емоция и прави грешки. Харис успя да му влезе под кожата и това е неѝн плюс, но като се замисля, тя не каза нищо по същество. Имаше само красиви фрази – колко ще бъде хубаво.

Огнян Дъскарев подчерта, че Камала Харис все пак е навлязла по същество само в икономическата си програма в началото на дебата.

„Нейната икономическа програма предвижда да даде 50 000 долара облекчения спрямо данъците на всички start-up компании, но все пак някой трябва да плати за това. Очевидно ще качи данъците. Тя каза още, че ще даде 25 000 долара на всички новодомци, които си купуват къща за първи път, за да си помогнат при изплащането. Това обаче означава, че предприемачите ще качат точно с толкова, ако не и с повече, цените на жилищата“, посочи още анализаторът.

Той е категоричен, че един от най-големите проблеми пред САЩ в този момент е инфлацията, като според него тя е поне 20%.

Целия разговор вижте във видеото.