Свят

Медиен експерт: Дебатът между Тръмп и Харис премина в полето на политическото шоу

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Дебатът между Камала Харис и Доналд Тръмп беше изключително динамичен, интересен и зареден с доста енергия. Гледах предишния дебат между Байдън и Тръмп и той беше доста злополучен, един от най-злополучните дебати в съвременната американска политическа история, което всъщност принуди Байдън да се оттегли. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ медийният експерт Андон Балтаков.

По думите му впечатление в началото на словесната битка между двамата кандидати е направила подадената от Харис ръка към нейния опонент Тръмп.

Може би много хора не знаят, но това е първата среща между Доналд Тръмп и Камала Харис в техния живот. Виждайки този дипломатичен подход от страна на Харис към Тръмп, очаквах един малко по-цивилизован диалог, който обаче след първите десет минути премина в границите на политическото шоу.

„Тръмп беше такъв, какъвто го знаем, а Харис показа и другата си страна – на един дипломатичен човек, който обаче все пак е бил прокурор в началото на кариерата си“, посочи още Балтаков.

По думите на медийния експерт един от интересните моменти в дебата е бил при разгръщането на тезите на двамата кандидати за войната в Украйна и конфликта в Близкия Изток, когато според Балтаков Харис е поставила Тръмп на мястото му с обвинението, че ще сложи край на бойните действия в Украйна като се договори с руския президент Путин.

„Тръмп разбира се отрече всички обвинения, но в такива дебати е много интересен и езикът на тялото, изразът на лицето, и беше ясно, че може би точно това мисли Доналд Тръмп да направи ако стане президент“, обясни още Андон Балтаков.

Целия разговор вижте във видеото.