Политика

Христо Проданов: На 9 септември Пеевски си купи БСП

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„На 9 септември Пеевски си купи БСП. Това стана вчера. Никога досега, в цялата си история, съдът не се е произнасял за толкова кратко време, в порядъка на 3 часа, което поражда съмнения в мен, че вероятно това решение е било написано предварително и просто е трябвало да бъде прочетено.“

Това каза в студиото на Euronews Primetime депутатът от БСП Христо Проданов. „Преди 2 години по същия казус, същият съд се произнася точно в обратната посока“, посочи още той.

„В паралелната държава, в овладяната държава, срещу която Корнелия Нинова и екипът ни се борехме, тя не е удобна, не пасва в този пъзел. Трябваше да бъде сменена с някой, който е удобен и е послушен. В тази политическа ситуация, на Пеевски му трябва подкрепа. За него това е борба на живот и смърт. Този човек, който е съсипал чрез влиянието си в съдебната система и във властта съдбите и бизнесите на много хора, отчаяно се нужда от политическа подкрепа и ще направи всичко възможно, така че да я получи, включително и от други партии. По този начин паралелната държава ще продължи да функционира“, коментира Проданов.

 

Целия разговор вижте във видеото.