Политика

За политическите игри и изборните регистрации – говорят Страхил Делийски и Нидал Алгафари

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Регистрацията в ЦИК за изборите на 27 октомври отново е във фокуса на вниманието. За политическите игри, партийното разцепление и възможностите за излизане от кризата – говорят анализаторите Страхил Делийски и Нидал Алгафари

Ето какво споделиха те:

 

Нидал Алгафари:

По-важното за БСП е какво ще направят едните и другите за избирателите си. Какво ще направят, за да докажат на левите избиратели, че те са наистина с леви убеждения и ще работят за лява политика. И дали това обединение ще постигне резултат, по-добър от 4%.

Относно ДПС – от ЦИК си „измиха ръцете“. Някоя от двете страни ще изпадне, но да видим какво ще направят за избирателите. Те не им осигуриха добър живот, бяха ги „запечатали“. Смятам, че трябва да се потърси друг вариант, а не да ги управляват олигарси.

 

Страхил Делийски:

В БСП изгубиха много време за регистрационни технологии. Това няма да е последното действие на г-жа Нинова в посока саботиране на някакво смислено политическо поведение. Тя и като председател на БСП се занимаваше с всичко друго, но не и със смислена лява политика.

Това, което се случва (в ДПС – бел. ред.) трудно може да бъде разказано) на разбираем политологичен език, защото очевидно не става въпрос за политика. Тук става въпрос за бизнес, за абсолютно класически конфликт от корпоративен порядък.

 

Целия разговор вижте във видеото.