Политика

Петър Витанов: Нинова ще се яви на изборите с друга партия, говори се за МЕЧ

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„Изключването на Корнелия Нинова от столетницата не решава проблемите на партията, а дори създава нови.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ бившият евродепутат от БСП Петър Витанов. Той коментира, че не е гласувал лично за изключването на Нинова, защото по неговото усещане тя самата е искала да го провокира, за да може да се кандидатира на следващите избори, без да бъде обявена за предател.

Тя търсеше това изключване, за да може то да ѝ развърже ръцете и сега да се яви с някаква друга листа. Чувам, че текат преговори с МЕЧ за общо явяване на изборите.

Петър Витанов, бивш евродепутат

„Каквото и да си говорим, в БСП има поклонници, последователи на Корнелия Нинова. Всеки човек, който наблюдава процесите, си дава сметка за това, че тези хора ще си тръгнат с Корнелия Нинова. По мои изчисления това са около 30 000 гласа“, коментира Витанов.

Той е скептичен относно възможността новото временно ръководство на БСП да предизвика лява вълна у нас.

„Когато сте сложили начело хора, които до онзи ден бяха под полата Нинова, то много трудно те могат да предизвикат, да възстановят, да възобновят доверието. Тоест, основната критика към тях е, че до онзи ден са били маша“, посочи Витанов.

Според него става въпрос и за харизма, която нито един от тримата временни ръководители не притежават.

„Трудно може да предизвикаш лява вълна и ентусиазъм“, смята бившият евродепутат.

Съгласно неговите впечатления трендът в БСП все още е негативен. „Според мен, истински голям успех би бил, ако се задържи този отчайващ резултат от последните избори“, каза още той.

 

Целия разговор вижте във видеото.